SolidBriQ-uniek product voor verhuurd vastgoed

Nieuwe speler SolidBriQ pakt het anders aan.

DB Banking & Finance B.V. behoort bij de eerste lichting aangesloten adviseurs en vertelt u graag meer over dit nieuwe en mooie product.

SolidBriQ is een nieuwe financier van verhuurd vastgoed voor professionele beleggers en onderscheidt zich vooral in hoge flexibiliteit, lage aflossingsdruk en loyaliteitskortingen. Lees ook het persbericht hieronder.

d.d. 29 maart 2021, drs. D. Boyaciyan

Persbericht SolidBriQ-26 maart, Tilburg.

UNIEK PRODUCT VOOR VERHUURD VASTGOED – Nieuwe speler SolidBriQ pakt het anders aan.

Als 4 door de wol geverfde ondernemers samen om de tafel gaan om een nieuwe verhuurhypotheek te bedenken, krijg je een product dat er nog niet was. Eentje dat precies biedt, wat beleggers nodig hebben om te groeien.

Flexibel

“We hebben eerst maar eens aan beleggers zelf gevraagd, waar ze behoefte aan hadden,” zegt Jeroen Walhout, mede-oprichter van SolidBriQ. “Daar kwam vooral het woord ‘flexibiliteit’ bij naar boven. Je wilt dat een hypotheek met je mee beweegt. Soms vraagt de situatie namelijk om een hogere lening, soms wil je je geld juist in de stenen stoppen. Bij ons kan dat. Zonder dat je dan moet herfinancieren en dus ook zonder de kosten die daar normaal bij horen.”

Ruime financiering

“Verder denken we mee met de beleggers die hun portefeuille willen laten groeien. Zo kunnen ze tijdelijk tot wel 75% van de waarde van een onderpand aflossingsvrij lenen, financieren we in sommige gevallen tot wel  85% van de marktwaarde en geven we de belegger zodoende maximale cashflowruimte. Dat is nieuw in verhuurhypothekenland,” aldus Calvin Davies. Je maakt namelijk meteen meer indirect rendement als je met die extra lening meer onderpanden in je portefeuille stopt, die daardoor bovendien beter gespreid is,”

Onderpand is de basis

Ook stelt SolidBriQ de ‘stenen’ weer centraal bij de financiering van vastgoed. “We kijken in de basis niet naar het inkomen van de belegger, maar naar de draagkracht en kwaliteit van het onderpand. Daarom werken we samen met speciaal geselecteerde en ervaren taxateurs om de kwaliteit van het onderpand te bepalen en het verhaal achter de stenen in beeld te brengen,” vertelt Gerard Schalk.

Via vastgoed adviseurs

Op de vers gelanceerde website zie je de al net zo flexibele rentecondities, de optie voor een bouwdepot en geven ze aan dat je voor onderpanden in heel Nederland bij ze terechtkunt. Dat wil zeggen: als je een professionele belegger bent van verhuurde woningen, die regelmatig met ze wil werken. “Voor de distributie werken we ook samen met gespecialiseerde vastgoed adviseurs,” legt Frank Hermens uit. “Daardoor loopt ons aanvraagproces snel en soepel en weten we zeker dat beleggers goed geadviseerd worden.”

Beloning

Behalve flexibiliteit en liquiditeit, hebben ze nog een andere ‘teit’ in petto: de beloning voor loyaliteit. Als je een grotere portefeuille bij SolidBriQ opbouwt, krijg je een rentekorting op al je lopende leningen. Dus ook op die die je daarvoor bij ze hebt afgesloten. Jeroen Walhout: “Wij geloven in langdurig samenwerken. Alleen daardoor leer je elkaar goed kennen en kunnen we elkaar helpen groeien. Het levert je concreet voordeel op als je bij de SolidBriQ-community hoort, en niet alleen financieel. Onderdeel van het loyaliteitsprogramma is namelijk onze Portfolio Groeifaciliteit, waarmee we een financieringsgarantie afgeven als je een keer snel moet schakelen. Dat doet echt niemand anders.” Het motto van de heren? “Wij zijn zó voorspelbaar, dat je precies weet waar je aan toe bent.” En dat mag op z’n minst een verfrissend geluid genoemd worden in deze branche.